RENOVERING AV STRÅLKASTARGLAS

Renovering av strålkastarna

Många bilar underkänns av bilbesiktningen på grund av strålkastarnas otydliga ljusbild. Det beror på att moderna strålkastare tillverkas i plast och att plasten åldras och oxiderar med åren. Förr tillverkades strålkastarna i glas och då fanns inte det problemet. Den moderna strålkastardesign som krävs för inpassning i moderna bilkarosser är inte praktiskt möjlig att tillverka i glas. Även vikten är till plastens fördel. Så efter några år möts vi alla av det här oxidationsproblemet. När strålkastarens ytskydd har slitits ut oxiderar plastytan kraftigt, blir lätt repig, matt, grå och ogenomskinlig. Oxidation kan även drabba de röda bakglasen som då också blir matta.  

DÅLIG SIKT
Oxidationen
skapar självklart en säkerhetsrisk eftersom den matta ytan inte släpper igenom lika mycket ljus som tidigare, att ljusbildens skarpa avgränsning suddas ut och ljusstrålarna sprids okontrollerat.

ETT UPPDRAG FÖR PROFFS
Med vår professionella renoveringsmetod slipar vi stegvis bort den oxiderade ytan med en speciell bearbetningsmaskin och speciella sliptrissor.


Därefter polerar vi ytan tills strålkastarens yta är helt klar igen. Slutligen lackeras strålkastaren med en speciell härdande skyddslack som ger ett långsiktigt skydd mot solens UV-ljus, repor och nedmattning.
Behandlingen tar två dagar inklusive härdtid.