DÄCKHANDLAREN I BORLÄNGE

Vi säljer däck & fälgar

SÅ VIKTIGA, SÅ SNYGGA!
Vi hjälper dig att ge din bils däck högsta prioritet . Med tillräckligt och fräscht däckmönster ser ser vi till att du tar plats i en hetsig trafikmiljö utan problem. Avrunda det hela med riktigt snygga fälgar och du är klar.

RÄTT DÄCKTRYCK
Vårt klimat ställer höga krav på dina bildäck. De ska även bära upp hela din bils tyngd där däckets över- eller undertryck snabbt kan leda till ojämn förslitning. Däckstrukturen kan förstöras av felaktigt däcktryck och vara en orsak till olyckor. Undersökningar visar att c:a 60% av bilisterna vanligtvis kör med för lågt lufttryck. Med det ökar risken för olyckor och hög bränsle- förbrukning. Miljön påverkas negativt av de onödigt höga avgasutsläppen och däckens livslängd förkortas.


FÄRSKA DÄCK
Vid köp av däck bör man förvissa sig om  att de verkligen är helt nya. Kontrollera alltid datummärkningen för att veta däckets ålder. Datum- märkningen består av fyra siffror t ex 3412. Det innebär att däcket är tillverkat vecka 34 år 2012. Däcktillverkarna klassar däck upp till 3 år som nya under förutsättning att däcken har förvarats mörkt och svalt. Var noga här!

På däcksidan finns andra koder och märkningar, exempelvis kan det stå 185/60 R 14 82 H. 185 är däckets sektionsvidd i millimeter. 60 är aspekt- förhållandet i % (höjden av sidovägg dividerat med däcket bredd). R anger däckets konstruktion – i det här fallet är den radial. 14 står för fälg- diametern i tum (en tum = 2,54 cm). 82 är belastningsindex och H står för accelerationsgrad/ hastighetsindex.

VAD SÄGER LAGEN OM MÖNSTERDJUPET?
Lagen säger att ett sommardäck ska ha ett mönsterdjup av 1,6 millimeter på det mest slitna stället och ett vinterdäck 3,0 millimeter. 


VI LÖSER ALLA DIN DÄCK- OCH FÄLGBEHOV!
Vi på Svensk Bilvård tillgodoser dina önskemål med vårt stora däck- och fälgsortiment, Vi ger dig goda råd till vad som passar just din bil utifrån design, körsträcka, behov, användning och din körstil.

När gäller vinterdäck?
  • Hjulbyten
  • Däckhotell
  • Däckreparationer
  • Balansering
  • Försäljning av däck & fälgar
  • Framvagnsinställning
Kontakta oss