SÄKERHETSBEHANDLING / VINDRUTA

Glasbehandling

Svensk Bilvård har alltid fokus på våra kunders säkerhet i trafiken. Vi önskar att våra kunder ska ha bästa tänkbara säkerhet vid körning och därför gör vi allt för att leverera just ökad säkerhet. 


Säkerhetsbehandling av vindrutan är just en sådan detalj. Säkerhetsbehandlingen har flera funktioner. Den viktigaste är att bidra till ökad säkerhet vid körning i regn och mörker. Och det är mörkt i vårt land under halva året.


HYDROFOBISK EFFEKT
Den rekonditionerade och behandlade vindrutan blir helt hydrofobisk och smutsavvisande. Detta skapar utomordentligt bra sikt vid körning i både regn och mörker. Vattendropparna "drar ihop sig" till små droppar, pärlar sig och glider av glaset med hjälp av fartvinden. Glasytan blir klarare och vindrute- torkarna används mer sällan. Det blir även lättare att göra ren vindrutan från sommarens insekter, och vintertid avlägsnas snön och isen betydligt enklare än på en obehandlad ruta. Vår behandling håller normalt i 1000 mil men livslängden påverkas också av hur ofta vindrutetorkarna används.


Vindrutan behandlas självklart alltid men ofta räcker specialprodukten som finns i förpackningen även till de främre sidorutorna. Naturligtvis skyddar vi samtliga rutor när så önskas.