ROSTFRIA AVGASSYSTEM

AVGASSYSTEMET
Avgassystemet befinner sig ständigt i ett mycket utsatt läge där det är upphängt under bilen. Vibrationer, stensprut, fukt, temperaturskiftningar, frätande vägsalt, grus och annat. Katalysatorn skapar också problem då den i sitt uppdrag att rena avgaserna från miljöfarliga ämnen hettar upp avgaserna till mycket höga temperaturer. Vid utsläppet genom det kalla systemet bildas kraftig kondens och mycket vatten som gör att systemet ofta rostar sönder inifrån.

UTVECKLING & TEKNIK
Utvecklingen och tekniken inom bilindustrin har gått i rasande fart. Dagens bilar har olika typer av förarstödssystem som adaptiva farthållare, infraröda värmekameror, autobroms, är självparkerande och har så klart låsningsfria bromsar. Generellt har endast mindre förbättringar utförts när det gäller utveckling av avgassystemet som sådant, även om undantag finns.. Det finns fortfarande katalysatorbilar som förbrukar vanliga kol-stålsystem på bara några år. Därför rekommenderar Svensk Bilvård att byta ditt avgassystem till ett rostfritt när det är dags för byte nästa gång. 


ROSTFRITT AVGASSYSTEM
Vid tillverkning av avgassystem i rostfritt material ställs mycket höga kvalitetskrav på ljudnivå, konstruktion och passform. Systemen testas noga i samband med tillverkningen för att säkerställa att systemet till alla delar uppnår ställda kvalitetskrav.. Varje system är ett hantverk med manuell avsyning och kontroll. 


BEKYMMERSFRITT BILÄGANDE
Med ett rostfritt avgassystem får du ett bekymmer mindre! Självklart är det är en bra investering även på lite äldre bilmodeller.