BILSERVICE & BILREPARATIONER

VI SERVAR OCH REPARERAR ALLA BILAR!
Vi kvalitetsservar och reparerar alla bilar till rimliga kostnader. Vi följer bil- handelns servicescheman och biltillverkarnas servicerekommendationer. Vi utbildas regelbundet och tillhör den internationella bilverkstadskedjan AD-Bilverkstad. Vi lämnar 24 månaders internationell garanti på arbete och reservdelar. 1-års fri Assistansförsäkring medföljer alltid.
Som alternativ till bilens original-service rekommenderas Svensk Bilvårds Basservice. (se fliken BASSERVICE/OLJESERVICE)

VI KVALITETSSERVAR NYA BILAR
Lämna även din nya bil till oss för service. Alla fabriksgarantier fortsätter med vår stämpel i garantiboken alternativt registrering i din digitala servicebok. Vi använder märkeshandelns servicescheman och reservdelarna kommer från märkeshandeln och AD-Bildelar. Arbetskostnad, reservdelar och oljor och specificeras på kvitto eller faktura.

VÄLUTBILDAD PERSONAL
Våra noggranna mekaniker vidareutbildas ständigt och garanterar ett fackmannamässigt arbete. Vi har den senaste diagnosutrustningen för avläsning av felkoder i datasystemen på de flesta bilar, även för engelska bilar som Jaguar.

BETALNING OCH HYRBIL
Vi accepterar kontanter, alla vanliga kort, Volvo-kort och erbjuder räntefria delbetalningar på 6, 12 eller 24 månader. Behöver du en hyrbil under servicetiden ordnar vi fram en sådan till riktigt bra pris.
Specialité på verkstan: bromsar, framvagnar, hjulinställning och motorvärmare.

TILL DIG SOM SKRUVAR SJÄLV:
Beställ alla dina reservdelar hos oss! Leverans samma dag eller senast dagen därpå! Filter och oljor med mera finns vanligen i butiken.

KAMREMMEN
Vi håller särskild kontroll på intervallerna för kamremsbytet. En brusten kamrem innebär oftast att motorn blir så förstörd att den inte är lönsam att reparera, den blir skrot. Ett motorbyte blir därför oftast den billigaste lösningen men även det blir en mycket kostsam affär, även om vi hittar en begagnad motor i bra skick hos någon auktoriserad bildemontering . 

BELYSNINGEN
Gedigen och omfattande kontroll av bilens yttre ljuspunkter för att säkerställa att alla lampor (fram, bak och sidan) fungerar optimalt och att de färgade gula lamporna inte bleknat. Vi kontrollerar även indikatorer, varningsblinkers, backljus, dimljus och instrumenteringens ljuspunkter.

OLJORNA

Vi kontrollerar, byter eller kompletterar nivåerna i växellådor, automatlådor, differentialer, oljeservoaggregat och bakaxlar vid behov. Vissa växellådor ska efter förutbestämda mils körning rengöras invändigt, vi håller koll!

BROMSARNA

Vi utför en noggrann inspektion av bilens bromsar och kan därför behöva byta ut defekta delar. Det kan vara utslitna, skadade eller rostiga bromsok, bromsskivor, bromsbelägg, delar av bromsrör och ibland bromsvätskan. Vi vill alltid säkerställa att allt är i prima och väl fungerade skick. Bromsar och däck är de viktigaste delarna på en bil!

DÄCKEN

Kontroll av däcken efter synliga skador (sprickor m.m.), mönsterdjupet, lufttrycket och däckets ålder. Det kan vara flera millimeter kvar av mönstret men åldern gör att gummit hårdnar och att däcket därför tappar fästet. Vi varnar för farlig vattenplaning eller uselt fäste i vinterväglag! Vi säljer däck och fina aluminiumfälgar från alla stora tillverkare. Vi monterar, balanserar och reparerar däck. Vi erbjuder även förvaring av hjulen.

INSTRUMENTEN

Vi provkör alltid bilen i samband med service och testar då de elektroniska komponenterna: varvräknaren, hastighetsmätaren och kilometerräknaren för att säkerställa att dessa fungerar som de ska. Vidare kontrollerar vi alla mätare, varningslampor och naturligtvis tutan.

VINDRUTAN

Vi synar vindrutan. Nya bilars vindrutor har betydligt tunnare glas än äldre bilar och innehåller ofta antenner, sensorer och till och med kameror. Ett stenskott i vindrutan medför oftast sprickbildning och rutbyte. För att undvika onödigt stillestånd, besvär med att lämna och hämta bilen någonstans, och inte minst kostnaden, reparerar vi skadan! Vi  vacuumsuger stenskottet och fyller skadan med härdande speciallim. Oftast blir reparationen helt osynlig. Vi rekommenderar också en årlig kemisk vindrutebehandling för säkrare körning i regn och mörker!

PROVKÖRNING

När vi är klara provkör vi din bil för att se till att allt fungerar som det ska. Därefter är bilen din att tryggt köra vidare med!