TRYGGHETSBESIKTNING MED FIBEROPTIK

Vet du hur din bil mår?

Många bilägare efterfrågar någon form av kontrollprogram för deras bilar. Inte en sån som bilprovningen gör med ettor, tvåor och körförbud, utan en bredare och mer allmän. Därför har Svensk Bilvård tagit fram en speciell Trygghetsbesiktning som fyller det behovet. Många vill veta hur bilen ser ut undertill, om den är rostig eller sönderkörd medan andra vill veta i vilket skick den i stort är.


En del bilägare har nyss köpt sin bil och vill veta vad man har köpt, medan andra har för avsikt att sälja sin. Ytterligare andra har just hittat en intressant bil man gärna skulle vilja köpa, men osäkerheten gör att man vill ha hjälp med en kontroll innan man bestämmer sig för köp. Andra bilägare vill veta om det är värt att reparera sin gamla trotjänare eller om ska göra sig av med den. 

FRÅGA OM ALLT DU INTE VET

Svensk Bilvårds övergripande kontrollprogram är intressant ur många synvinklar, bland annat för att vi lyfter bilen och kollar undersidan. Men också för att man som bilägare får vara med. Tillfälle ges då att ställa alla dina frågor till en erfaren och vänlig tekniker, som gärna svarar och delar med sig av goda råd och tips. Trygghetsbesiktningen omfattar 40 punkter och tar c:a 60 minuter att genomföra.

KLARA BESKED PÅ DIREKTEN
Du får klara besked om det finns rostangrepp på bromsrören eller andra skador på underredet. Vi granskar den ömtåliga lackeringen och mäter dess tjocklek. Omlackerade delar kräver ofta särskild uppmärksamhet. Vi undersöker lackskyddets funktion. Vi kontrollerar drivremmar, startbatteri och generator. Vi provtar den viktiga bromsvätskan för att inte bilen ska riskera att bli bromslös på grund av för höga halter av vatten i bromsvätskan. Vi kontrollerar även däckens kondition, motoroljans smörjande egenskaper, kylvattnets kondition och avgassystemet med tätningar och upphängningar och mycket mer.

SPARA TUSENTALS KRONOR

Sammantaget ger besiktningen en intressant och klar bild av bilens status. Även om skador ibland upptäcks är det ingen risk för körförbud! Många är de bilägare som under åren sparat åtskilliga tusentals kronor på att anlita oss. Många bilägare återkommer därför årligen för den här mycket uppskattade kontrollen. Oavsett om det är inför en köp- eller säljsituation, för vanlig vardagskörning eller inför en längre bilresa, så ordnar vi så att du med säkerhet vet hur din bil mår.


KAFFE & KAKA OCH SKRÄDDARSYDDA FÖRSLAG
Även om du själv inte kan vara med så kan du vara lugn. Vi utfärdar alltid ett detaljerat protokoll med vägledande information om din bils kondition. Vi lämnar naturligtvis skräddarsydda förslag på hur eventuella brister bäst kan lösas. Du får också riktigt bra bilvårdstips för bilens hela funktionalitet: fräschhet, högglans, rostfrihet och om hur värdet på bilen kan upprätthållas! Vi bjuder också på gott kaffe och kaka! Välkommen, du också!
.