ROSTSKYDDSMETODER & ROSTSKYDDSSYSTEM

Svensk Bilvårds Rostskyddsmetoder och tillbehör.

Svensk Bilvård erbjuder olika rostskyddsmetoder och system. Alla är i princip luktfria och droppfria och de flesta är helt transparenta. Här nedan kan du läsa om dem i kortfattade sammanställningar. Varje uppdrag är ett stort förtroende och utförs med största allvar och precision, individualiserad objekt- & kundnytta och med garanti. Vi rostskyddar även delar av bilar, allt efter bilägarens önskningar.

Rostskyddsmetod Svensk Bilvård Professional (SvB Prof)
SvB Prof är Svensk Bilvårds optimala rostskyddsmetod. Passar alla typer av bilar oavsett körsträcka. Den ger ett långtidsskydd och omfattar bilens alla delar som utsätts för rostangrepp – från motorhuven till bakluckan och hela underredet. 


Innerskärmar och underredets plastsjok demonteras. Dörrar och luckor tillsammans med alla slutna sektioner såsom bärande balkar och trösklar trycksprutas invändigt med tixotropa och transparenta rostskydds- produkter.


Underredet rost-och täcksprutas effektivt mot salt, stensprut och rost. De varmvaxbaserade och armerade rostskyddsmedlen appliceras generöst och kraftfullt för att ge maximal långtidsverkan. Vi använder oss endast av marknadens bästa och modernaste rostskyddsprodukter. Rostskydds- produkterna är förberedda för el- & gasdrivna bilar och är därför inte strömledande och de flesta är helt transparenta för att underlätta kontroller och besiktningar. Rostskyddsbehandlingens olika steg kontrolleras noga, skriftligt intyg medföljer varje behandling och en årlig inspektions- och slitagekontroll erbjuds till kraftigt reducerat pris.

Rostskyddsmetod Svensk Bilvård Classic (SvB Classic)
SvB Classic är en anpassad rostskyddsmetod för bilar med kortare årlig körsträcka eller till bilar som bytes relativt ofta. Innerskärmar, ljud- dämpande filtmaterial och plastsköldar under bilen lossas och återmonteras fackmässigt.  Rostskyddsmedlen appliceras något tunnare under innerskärmar och plastsköldar jämfört med SvB Prof. Rostskydds- produkterna är förberedda för el- & gasdrivna fordon och är därför inte strömledande och de flesta är helt transparenta för att underlätta kontroller och besiktningar. Omfattning och kontrollfunktioner är självfallet lika omfattande som SvB Prof.

Rostskyddsbehandling av de främre deformationszonerna
Trafiksäkerhet är idag centralt. Därför har Svensk Bilvård tagit fram en metod som prismässigt borde tilltala alla och som passar alla bilar. Här rostskyddas alla detaljer invändigt som ingår i bilens främre krockzoner. Det är dessa deformations- och krockzoner som Svensk Bilvård vill säkra från farliga rostangrepp. I övrigt följs samma rigorösa arbetsgång som alltid kännetecknar Svensk Bilvård.

Rostskyddsbehandling av framvagns-och bakvagnpaketen
Efter många kunders önskemål har Svensk Bilvård tagit fram en begränsad rostskyddsmetod för enbart framvagns-och bakvagnspaketen. Paketen hetvattentvättas och blästras, torkas och rostskyddas invändigt såväl som utvändigt. Metoden har framtagits för att skydda de detaljer som håller hjulen, styr- och bromsdetaljerna på plats. Framvagns-och bakvagnspaketen är chassits mest rostutsatta delar på vilka vi ofta upptäcker rostangrepp på helt nya bilar.

Kunden först

Svensk Bilvård står för pålitlighet, hållbarhet och med kundnytta och trafiksäkerhet som kompass. Individuella lösningar, som möter våra kunders speciella behov, är också centralt för Svensk Bilvård, så fråga alltid oss, oavsett vilket din bils  behov än är! Vi ordar till det!


Kundnöjdhet? Fattas bara annat! Det skapar förtroende och är  ett måste för en fin relation.


Ett beslut att satsa på Svensk Bilvårds produkter är inte bara en god investering, det är också en försäkring mot plötslig rostkollaps.


Välkommen till ett trevligt servicemöte!

Kontakta oss

Svensk Bilvårds mertjänster och tillbehör

Underredstvätt på lyft.
Att låta oss tvätta och rengöra din bils underrede efter vintern är en mycket bra idé. Saltkristallerna ligger annars kvar hela året och aktiveras vid minsta regnskur. Vi sätter bilen på en billyft och hissar upp den, applicerar speciellt rengöringsmedel på hela underredet som får verka en stund. Därefter högtryckstvättar vi underredet manuellt med hetvatten inklusive framvagn- och bakvagnspaketen. OBS! Förväxla ej denna tvätt med automattvättarnas underspolning! 


Periodiskt rostskyddsunderhåll
är det samlade namnet på ett speciellt underhållsarbete som rekommenderas med några års mellanrum för bilar som tidigare rostskyddats. Bilen sätts på lyft, underredet och skärmarna tvättas med hetvatten och speciellt rengöringsmedel. Bilen torkas och inspekteras. Alla slitageutsatta kompletteringsbehandlas och alla rostutsatta hålrum underhållsbehandlas. 


Innerskärmar.
Ett av våra absolut bästa tillbehör är de finska plastinnerskärmarna som vi sålt och monterat sedan 60-talet. (Tillverkas i aluminium till vissa äldre bilmodeller). Skärmen skyddar hela hjulhuset inklusive den invikta lackerade skärmkanten från slitage och skador. Den reducerar vägljudet högst markant och det bästa av allt - du behöver inte tänka på att spola hjulhusen längre! Ett mycket prisvärt tillbehör!


Skärmkantsskydd.
Skärmkantsskyddet består av en sorts specialtillverkad skyddslist med ingjuten stålarmering som monteras på skärmkanterna och stör normalt inte utseendet. Skyddslisten fylls i fabrik med ett speciellt flytande tätningsmedel. Genom montering av denna skyddslist skyddas lackeringen på den invikta skärmkanten och förhindrar att dubbelplåten i de bakre skärmkanterna släpper in rostbildande vatten och vägsalt . Ett mycket prisvärt tillbehör!


Stänkskydd.
För många år sedan fanns en svensk lag som föreskrev att stänkskydd skulle finnas på alla bilar. Saknade man ett eller två stänkskydd skrev poliser ut böter ut eller så blev en 2:a hos bilbesiktningen. Idag är stänkskydd frivilligt men ändå ett angeläget tillbehör som vi verkligen rekommenderar. Stänkskydden skyddar karossens nedre del mot stenskott, onödigt slitage och omlackering..